02/01/2022 - 03/01/2022 ~ katarraktisvillage

Λογοκρισία και περιορισμοί στο Διαδίκτυο το 2022

Τελευταία γίνετε ένας χαμούλης....
 Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, περίπου 4,66 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σήμερα. Αυτό είναι σχεδόν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Για όλους μας, είναι μια πηγή πληροφοριών, ειδήσεων, ψυχαγωγίας και ένα εργαλείο κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Δυστυχώς, πολλές χώρες εμποδίζουν τους πολίτες τους από την ίση και απεριόριστη πρόσβαση στις πληροφορίες.

Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι διαδικτυακές μας ελευθερίες κινδυνεύουν περισσότερο από ποτέ, με τους τρέχοντες περιορισμούς και τους εκκρεμείς νόμους που θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Οι περισσότερες χώρες απαγορεύουν τους συνήθεις υπόπτους – torrents, πορνογραφία, κοινωνικά δίκτυα, πολιτικά μέσα και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Ποιες χώρες αύξησαν τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο το 2021;

Τρεις χώρες αύξησαν ορισμένες πτυχές της πρόσβασης στο Διαδίκτυο το περασμένο έτος. Η Ταϊλάνδη και η Γουινέα εισήγαγαν αυστηρότερους πολιτικούς περιορισμούς στα μέσα ενημέρωσης σε διαφορετικούς ιστότοπους και κοινωνικά δίκτυα. 
Η Ελλάδα ενήργησε επίσης κατά των torrenting και των πολιτικών μέσων ενημέρωσης, μειώνοντας σημαντικά την ελευθερία του Τύπου το 2020 και το 2021.

Λογοκρισία Διαδικτύου στην Ευρώπη

Πέρυσι 18 χώρες απαγόρευσαν και έκλεισαν ιστοσελίδες torrent. Ορισμένοι από αυτούς εισήγαγαν περιοριστικά μέτρα χωρίς να μπλοκάρουν πλήρως την ανταλλαγή δεδομένων P2P – Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Σλοβακία και άλλες. Οι ιστότοποι torrent επίσης συχνά αποκλείονται στην Ισπανία, αν και δεν υπάρχουν περιορισμοί στο νόμιμο torrenting . Η Ουκρανία περιορίζει την πρόσβαση σε διαδικτυακή πορνογραφία, ενώ η Τουρκία και η Λευκορωσία αποκλείουν πλήρως αυτό το είδος περιεχομένου.

Τα πολιτικά μέσα ενημέρωσης είναι επί του παρόντος περιορισμένα σε 12 χώρες. Η Ελλάδα μπήκε στη λίστα το 2021, μαζί με το Κόσοβο και την Ουγγαρία. Οι δύο χώρες που λογοκρίνουν περισσότερο τα πολιτικά μέσα είναι η Τουρκία και η Λευκορωσία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν περιορίζει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή, αλλά πέντε έχουν αυστηρούς περιορισμούς για τους πολίτες τους (Ουκρανία, Τουρκία, Ισπανία, Μαυροβούνιο και Λευκορωσία). Οι εφαρμογές VoIP και ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι περιορισμένες πουθενά στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Λογοκρισία Διαδικτύου στην Αμερική

Η Κούβα είναι αυτή τη στιγμή η μόνη χώρα που περιορίζει την πορνογραφία, τα πολιτικά μέσα και τη χρήση VPN. Ο Καναδάς, το Μεξικό και οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει ή έχουν κλείσει ιστοσελίδες με torrent. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είδαν βελτίωση στους περιορισμούς των πολιτικών μέσων ενημέρωσης, αυτό δεν ισχύει για έξι άλλες χώρες (Παναμάς, Νικαράγουα, Μεξικό, Ονδούρα, Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαδόρ). Το Μπελίζ, το Μεξικό και η Κούβα περιορίζουν τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και VoIP.

Όσο για τη Νότια Αμερική, η Αργεντινή είναι η μόνη χώρα που μπλοκάρει αυτήν τη στιγμή ιστότοπους torrent και μόνο η Βενεζουέλα εμποδίζει την πρόσβαση σε διαδικτυακή πορνογραφία. Τα πολιτικά μέσα ενημέρωσης είναι επί του παρόντος περιορισμένα σε έξι χώρες, με τη Βενεζουέλα να προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των ανεξάρτητων ειδήσεων. Αν και δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση VPN στη Νότια Αμερική, τρεις χώρες περιορίζουν τις εφαρμογές επικοινωνίας (Βενεζουέλα, Γουιάνα και Βραζιλία).

Ο μεγαλύτερος ISP της Βραζιλίας απαγορεύει τις εφαρμογές VoIP και υπάρχει ακόμη και ένα νομοσχέδιο που επιβάλλει την ιχνηλασιμότητα για όλες τις λύσεις ιδιωτικών μηνυμάτων. Οι πολίτες που προτιμούν να διατηρούν ιδιωτικές τις διαδικτυακές τους επικοινωνίες απευθύνονται σε διακομιστές μεσολάβησης, ακόμη και για εφαρμογές που προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, όπως το Signal και το Telegram.
Λογοκρισία Διαδικτύου στην Ασία

Επί του παρόντος, 12 ασιατικές χώρες έχουν περιορισμένη ή εξ ολοκλήρου αποκλεισμένη πρόσβαση σε ιστοσελίδες torrent. Οι περισσότερες χώρες (82%) έχουν επίσης περιορισμούς όσον αφορά την πρόσβαση σε διαδικτυακή πορνογραφία, με πλήρη μπλοκ ενεργά σε 27 από αυτές. Τα πράγματα δεν φαίνονται πολύ καλύτερα ούτε για τα πολιτικά μέσα ενημέρωσης, με 34 χώρες να έχουν περιορισμούς και 27 από αυτές να επιβάλλουν βαριά λογοκρισία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή, με ντόπιους και τουρίστες να χρησιμοποιούν συχνά διακομιστές μεσολάβησης Etisalat ως τον μόνο τρόπο για να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Λογοκρισία Διαδικτύου στην Αφρική και την Ωκεανία

Οι περιορισμοί των πολιτικών μέσων ενημέρωσης γίνονται ισχυροί στην Αφρική, με 43 χώρες να περιορίζουν τις ελευθερίες του Τύπου και 11 να επιβάλλουν βαριά λογοκρισία. Η Νότια Αφρική κλείνει ενεργά τους ιστότοπους torrent, ενώ η Αυστραλία επιβάλλει ενεργά αποκλεισμούς και απαγορεύσεις torrent.

Η διαδικτυακή πορνογραφία είναι περιορισμένη σε 14 χώρες, με πλήρη απαγόρευση στην Ουγκάντα, την Τανζανία, την Ερυθραία και την Ισημερινή Γουινέα. Η Αυστραλία θεωρεί την παρακολούθηση πορνό προσβολή, με ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε να θεσπίσει σύντομα απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα . Η χρήση VPN είναι προς το παρόν περιορισμένη μόνο στην Αίγυπτο.
Τι φέρνει το μέλλον;

Ο αριθμός των χωρών που εισάγουν κάποιου είδους περιορισμούς είναι ανησυχητικός. Η εχθρότητα προς τα πολιτικά μέσα ενημέρωσης είναι παρούσα παγκοσμίως, επομένως δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες τις διαδικτυακές μας ελευθερίες. Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για σχεδόν οτιδήποτε, από την έρευνα μέχρι το παιχνίδι και την ανάγνωση των τελευταίων ειδήσεων. Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν, όπως λένε, ειδικά αν βρίσκεσαι στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, την Ταϊλάνδη ή τα ΗΑΕ.

Οι διακομιστές μεσολάβησης εξακολουθούν να παρέχουν μια απλή και προσιτή επιδιόρθωση. Για αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι ο μόνος τρόπος να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να απολαμβάνουν όλα όσα προσφέρει. Πολλά άτομα χρησιμοποιούν διακομιστές μεσολάβησης για να μοιράζονται ανώνυμα ειδήσεις από τις χώρες καταγωγής τους χωρίς φόβο για επιπτώσεις, καθώς κάθε άλλη λύση (συμπεριλαμβανομένων των VPN, του Tor και του έξυπνου DNS) απαγορεύεται ή παρακολουθείται.

Share:

Η κάνναβη ...τελικά θα σώσεις κόσμο;


Χμμμ καλό! Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα μπορέσει να αξιοποιηθεί  γιατί η φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ θα έχουν οικονομικές ζημίες ύψους 5 δισ. δολαρίων ετησίως.


Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμμεση λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.ά.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση υλοποιεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

Νόμιμη η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Η εφαρμογή του μέτρου προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν, καταλήγει το υπουργείο.

H χρήση ιατρικής κάνναβης ή η κατοχή μικροποσότητας έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Γερμανία.

Μάλιστα, η γερμανική βουλή όχι μόνο υπερψήφισε στις αρχές του χρόνου τη νομιμοποίηση της

Share:

Ο Δικαστής ο Βαλεντίνος και Εγώ

Έτσι για να ξεφύγουμε και βρισκόμενοι στο κλίμα του έρωτα και της σοκολάτας, θα σας πω, πως το βλέπω εγώ, χαριτολογώντας βέβαια!!

Ολα ξεκινάνε από την ημέρα που γεννήθηκα 14/02/1973!! τότε βέβαια δεν γνωρίζαμε ακόμα η μάλλον δεν γιορτάζαμε τον Αγιο Βαλεντίνο..

Τον μάθαμε όμως, οπότε από την μία έχω τα γενέθλια μου και από την άλλη, ε είμαι και Βαλεντίνος;! Και πάμε τώρα να συνδέσουμε και το όνομα μου, Αστέριος.

Ο Αστέριος λοιπόν, ένας από όλους ήταν και ένας δικαστής στην Ρώμη επί αυτοκρατορίας του Κλαύδιο.Πριν διαβάσετε περί Βαλεντίνου παρακάτω* σας εύχομαι να αγαπάτε και να ερωτεύεστε κάθε μέρα !!!

Επίσης πρέπει να σας ότι εγώ είμαι ερωτευμένος με την γυναίκα μου, το κοριτσάκι μου, τους φίλους μου, τον Αέρα την θάλασσα την βροχή τα σύννεφα τον ουρανό τα λουλούδια την εξοχή τα ζώα, με τον ήλιο, έχω ένα θέμα όταν καίει!!

Και φυσικά με τον φίλο μου τον Jack (daniels) !!!

Ερωτευθείτε παιδιάααα αυτό ακόμα δεν φορολογείτε !!!! Καλή η ονειροπολοια.

*Και σύμφωνα με έναν θρύλο που λέει ότι ο Βαλεντίνος ήταν πρώην επίσκοπος του Terni, μίας πόλης στην νότια Umbria (έτσι λεγόταν τότε η κεντρική Ιταλία) και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, όταν ο δικαστής Αστέριος, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της Χριστιανικής θρησκείας τον έβαλε σε μία δοκιμασία.

Του παρουσίασε την τυφλή θετή του κόρη και του είπε ότι αν την κάνει να βρει το φως της θα έχει ότι ζητήσει. Πράγματι εκείνος αποκατέστησε την όραση της κόρης και ο δικαστής ταπεινωμένος τον ρώτησε τι θέλει να κάνει.

Ο Άγιος Βαλεντίνος του είπε να σπάσει μέσα σε τρεις μέρες όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα που έχει και στη συνέχεια να βαπτιστεί.

Ο δικαστής το έκανε και στη συνέχεια βάπτισε και όλη του την οικογένεια, ωστόσο αυτή η μεταστροφή του μεγάλου δικαστή δεν άρεσε στον αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος συνέλαβε τον Άγιο Βαλεντίνο τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.
 Ωστόσο ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό κι έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169.
Και μερικά τιπς που βρήκα για την Χίο...

Οπότε την ίδια μέρα πέθανε ο Βαλεντίνος, γεννήθηκα εγώ, ε και μου δώσανε και το όνομα του δικαστή.
Λίγοι φαντασία χρειάζεται .

Επίσης για την Ιστορία ο Βαλεντίνος, ήταν ιερωμένος που έζησε τον 3ο αιώνα και κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό (που βρισκόταν τότε στην εξουσία), πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών και γενικά βοηθούσε τους Χριστιανούς, γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα.

Τη σημασία που έχει σήμερα η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την απέκτησε τον 14ο αιώνα, όπου συνδέθηκε με την έννοια της ευγενούς αγάπης και την πρώτη γραπτή αναφορά του ως αγίου την συναντάμε το 1382 στο ποίημα Το Κοινοβούλιο των Πτηνών (Parlement of Foules) του Τζέφρι Τσόσερ.

 Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι επίσημη εορτή στην Αγγλικανική Κοινωνία, καθώς και στην Λουθηρανική Εκκλησία. 
Στην περιοχή της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ωστόσο, ο Άγιος Βαλεντίνος ο Πρεσβύτερος γιορτάζεται στις 6 Ιουλίου και ο Ιερομάρτυρος Άγιος Βαλεντίνος (Ο Επίσκοπος του Τerni), γιορτάζεται στις 30 Ιουλίου.
 Παρόλα αυτά, λόγω της γενικής ασάφειας του βίου του συγκεκριμένου Αγίου, έχει καθιερωθεί το όνομα Βαλεντίνος ή Βαλεντίνη να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, την επικρατέστερη ως ημέρα θανάτου του συγκεκριμένου αγίου και το διακοσμημένο με άνθη λείψανο του Αγίου Βαλεντίνου εκτίθεται στην βασιλική εκκλησία Saint Mary in Cosmedin στη Ρώμη.


Share:

Emanuela Σκέφτομαι βρώμικα αλλά παίζω καθαρά


 Καλημέρα φίλοι μου, με πολλά χαμόγελα, τρέλα και ειλικρίνεια....

 Καλώς θα με διαβάσετε πάλι!

 Αυτό που απαιτώ από όλους είναι τον σεβασμό, την ειλικρίνεια,  και την διακριτικότητα.

Όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί με τους κανόνες μπορεί να αποχωρήσει
μόνος του.



Ευχαριστώ όλους όσους μείνετε συντονισμένοι στο katarraktisvillage ...!!!


Share:

Φοβηθηκες ξανά να Ερωτευτής!!!

Φυλάκισες τον έρωτα για έναν εγωισμό.
Πόνεσες Και φοβήθηκες να δοκιμάσεις ξανά.
Μα ποιος σου είπε ότι ο έρωτας είναι εύκολο παιχνίδι

Στήριξες όλες σου τις ελπίδες πάνω στ’ άστρα,

Σε δυο λόγια μιας στιγμής. Πίστεψες στο φως του
Φεγγαριού και δεν είδες το σκοτάδι που κρυβόταν από πίσω.
Στη θάλασσα ζήτησες παρηγοριά κι αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη σου την προσφέρει.

Μα τι κάνεις, δε βλέπεις ότι ξημέρωσε; Τα κύματα σου Τραγουδούν ερωτικούς σκοπούς. Δες γύρω σου,
ο Κόσμος χαίρεται πως μπορείς να μένεις αμέτοχος;

Και πες ότι για σένα νύχτωσε, πες ότι η νύχτα είναι βαριά,Τα φώτα δεν τα βλέπεις γύρω σου; Δεν υπάρχει νύχτα χωρίς φως. Το απόλυτο σκοτάδι βασιλεύει αλλού πια.


Λες θα βάλεις αλυσίδες στην καρδιά... Μα σκέψου λίγο... μπαίνουν αλυσίδες στην καρδιά;
Τι προσπαθείς να καταφέρεις, νομίζεις πως ο έρωτας Δεν μπορεί να βρει άλλη διέξοδο;

Κάνεις λάθος σου Λέω.
 
Μια χαραμάδα χρειάζεται ο έρωτας για ν’ ανθίσει...
 
Ξύπνα σου λέω...

ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΞΑΝΑ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ (ΞΥΠΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ)...
Share:

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts