Dim vach 'σε μονοπάτια electronica, ethnic, experimental και house' ~ katarraktisvillage

Dim vach 'σε μονοπάτια electronica, ethnic, experimental και house'

Αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Χίου.


Κλασικά κρουστά, ηλεκτρονική μουσική, συμμετοχή σε συναυλίες, ραδιόφωνο, δισκογραφικές συνεργασίες, sound design, ακουστικός σχεδιασμός και πολυμέσα είναι οι λέξεις κλειδιά για το προφίλ του Dim Vach.



Παραγωγές που κινούνται σε μονοπάτια electronica, ethnic, experimental και house. 

Κυκλοφορίες σε d:vision, Mahayana Records, Break The Rule Records, The sound Of Everything κ.α., συμμετοχή με original tracks στις συλλογές του Buddha Bar (XIV, XV, XIX), συνεργασίες με Nomi Ruiz (Jessica 6), Anduze (Parov Stelar), Sugar House. 

Την στιγμή αυτή διανύει μία δημιουργική- παραγωγική περίοδο, σχεδιάζοντας το μέλλον με νέες ιδέες, πολλούς πειραματισμούς και απρόσμενες συνεργασίες.

Έτσι ξεκίνησαν όλα!.... καθόμουν στον υπολογιστή, έρχεται η μικρή από το σχολείο (Μουσικό). Μπαμπά  ο Κύριος που θα μου κάνει Κρουστά ονομάζεται Δημήτρης Βαχαβιώλος.... Λίγα λεπτά σιωπής.....  Χμ κάπου το έχω ξανά ακούσει λέω. Και αρχίζω την αναζήτηση, πέφτω πάνω στο άρθρο που είχα διαβάσει στο Athens Voice.

Ωραίος τύπος λέω,  Αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Χίου.
θα του κάνω λέω και εγώ ένα άρθρο.

 Συναντηθήκαμε, μιλήσαμε, εκπληκτικός, και το καλύτερο στην τελευταία του δουλειά έχει εικόνες από την Χίο!!

Tο ντεμπούτο LP “Redefine” του Dim Vach, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι πολυσυλλεκτικό, αποτελουμένου από διάφορα είδη μουσικών συνθέσεων, διαθέσεων, ήχο τοπίων και πειραματισμών.

Χωρίς να είναι προσκολλημένο σε ένα είδος και στυλ με μέσο “ακατέργαστους” και “αλλόκοτους” ήχους, φωνές και ηχητικά αντικείμενα πράγματευεται τον επαναπροσδιορισμό, ως κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται, ή που θα έπρεπε να παρατηρείται στον κόσμο που μας περιβάλλει και προεκτείνεται σε όλες τις πτυχές τις καθημερινής ζωής του ανθρώπου.



Από μια απλή ερωτική ιστορία, σε χαοτικές καταστάσεις πολέμου, εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης.


Το εξώφυλλο του Άλμπουμ, εμπνευσμένο από την γνωστή φράση του Οδυσσέα Ελύτη : «Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. 

Που σημαίνει ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις, χρησιμοποιεί - παρομοιάζει την Ελλάδα ως το παγκόσμιο κοινωνικόπολιτικό γίγνεσθαι των ημερών και με αρετές όπως η καλοσύνη, η αγνή αγάπη, η ειλικρίνεια και ο έρωτας, μπορεί να φτιαχτεί μια πιο ανθρώπινη κοινωνία για τον καθένα μας.

Βέβαια όσο καιρό ετοίμαζα το άρθρο ο κ Δημήτρης έκανε τα γυρίσματα στο Νέο του  Βίντεο κλιπ!


Όπως σας είπα στην αρχή έχει και εικόνες από την Χίο! Στην αρχή του Βίντεου κλίπ το κοριτσάκι που βρίσκει το βαζάκι στον αγρό, είναι πίσω από το Μουσικό Σχολείο και η τελευταία σκηνή με το αγοράκι που βρίσκει και αυτό το βαζάκι είναι στην παραλία του Καρφά!

Πάμε τώρα να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα!!

· Ονοματεπώνυμο : Δημήτρης Βαχαβιωλος (Dim Vach)
· Ηλικία : 31
· Τόπος καταγωγής : Σπάρτη
· Τι θέλατε να γίνεται από μικρός : το πρώτο επάγγελμα που είχα διαλέξει σαν μαθητής δημοτικού ήταν προγραμματιστής Η/Υ. Στο Γυμνάσιο πήρα την απόφαση για να ακολουθήσω τον δρόμο της μουσικής. Τελικά, με την ηλεκτρονική μουσική και την παραγωγή νομίζω πως τα συνδύασα.
· Σχολείο : Στην Σπάρτη. Δυστυχώς δεν πρόλαβα μουσικό σχολείο όσο ήμουν μαθητής.
· Σπουδές : στο Τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακό στον Ακουστικό σχεδιασμό χώρων και τον ψηφιακό ήχο.


·     Πότε ξεκινήσατε να ασχολείσθε με την μουσική : Τετάρτη δημοτικού ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα σε ωδείο. Αν δεν κάνω λάθος, ήμουν 9 χρόνων.

· Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε : Το μπουζούκι που υπήρχε στο σπίτι της γιαγιάς μου, με το οποίο έπαιζε η ίδια στα νιάτα της. Όποτε βρισκόμουν στο σπίτι της έπαιρνα το επί χρόνια κρεμασμένο στον τοίχο μπουζούκι και προσπαθούσα να παίξω. Έτσι οι γονείς μου αποφάσισαν να με γράψουν στο ωδείο.

· Ποιες ήταν οι δράσεις που πήρατε μέρος (μικρός και μεγάλος) : Οι μουσικές δράσεις πολλές, από μαθητής σε γιορτές σχολείων, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.α. Ως φοιτητής συναυλίες με το σύνολο κρουστών αλλά και με την ορχήστρα του τμήματος με αξιοσημείωτη εμπειρία την εμφάνιση μας στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών. Παράλληλα έπαιρνα μέρος σε συναυλίες και φεστιβάλ ήλεκτροακουστικής μουσικής σαν συνθέτης και σαν μέλος παραστάσεων live electronics. Οι μουσικές δράσεις δεν σταματούν με το πέρασμα των χρόνων. Απλά εξελίσσονται, αλλάζουν μορφή και δοκιμάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις .

· Γιατί ξένη και όχι ελληνική μουσική : Δεν θα το έλεγα ξένη αλλά ξενόγλωσση. Το είδος της μουσικής που έχω δισκογράφησει μέχρι τώρα απευθύνεται σε κοινό και εκτός Ελλάδας. Αυτό όμως δεν είναι κανόνας, π.χ. στο άλμπουμ μου Redefine που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε υπάρχει κομμάτι που έχει ελληνικούς, γαλλικούς αλλά και γερμανικούς στίχους ταυτόχρονα! Με γοητεύει η διαφορετικότητα και η μουσικότητα της κάθε γλώσσας και έχω σκοπό στο μέλλον να χρησιμοποιήσω περισσότερες γλώσσες στα έργα μου.



·      Ο πολυεθνικός ήχος σας από ποιες επιρροές προκύπτει : Ο πολυεθνικός ήχος προκύπτει από την πρώτη μουσική μου περίοδο που μελετούσα μπουζούκι και την ελληνική λαϊκή-παραδοσιακή μουσική.

· Ποιες οι δυσκολίες για έναν νέο να ασχοληθεί με την μουσική : Στις ημέρες μας υπάρχουν πολλές ευκολίες που προσφέρει η ψηφιακή εποχή. Είτε πρόκειται για προώθηση της δουλειάς ενός μουσικού καλλιτέχνη (social media, streaming services κλπ) είτε για την δημιουργία η εκμάθηση της μουσικής (homestudios, online μαθήματα με διδάσκοντες κορυφαία ονόματα του χώρου από οποιαδήποτε γωνία του πλανήτη κλπ). Το δύσκολο πλέον, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, είναι η οικονομική επιβίωση. Αυτό γίνεται εντονότερο λόγω της δεδομένης κατάστασης και σχέσης που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος με την μουσική. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν ακούει μουσική αλλά την καταναλώνει μέσα από ένα smartphone η μια έξυπνη τηλεόραση. Επίσης λόγω της εύκολης πρόσβασης στην εκμάθηση και κοινοποίηση της δουλειάς κάποιου (κάτι το οποίο βρίσκω εξαιρετικό πλεονέκτημα των ημερών μας) υπάρχει υπερπροσφορά μουσικής και σε τέτοιες περιπτώσεις επικρατεί χάος με ότι αυτό συνεπάγεται.

· Τι προσφέρει η μουσική παιδεία : καλλιέργεια ψυχής. Νοοτροπία.

· Πώς βλέπεται την Χίο με βάση του μουσικού σχολείου που έχει : πρόκειται για έναν πυρήνα πολιτισμού και αισθητικής. Έτσι θα έπρεπε να είναι το κάθε σχολείο της χώρας. Μουσικό και μη. Ένας μαθητής δεν επιλέγει ένα μουσικό σχολείο για να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στην μουσική. Τα οφέλη στην ανάπτυξη και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα, της κουλτούρας και της νοοτροπίας ενός μαθητή ενός τέτοιου σχολείου είναι πολλά περισσότερα που δεν μπορούν να αναλυθούν μέσα σε λίγες γραμμές. Είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος μας. Καλλιεργημένους ανθρώπους και όχι απλά πτυχιούχους.

· Σας επηρεάζει η κριτική : η κριτική πρέπει να υπάρχει και πολλές φορές την αναζητούμε οι ίδιοι. Αποτελεί ένα μέσο το οποίο έχει την ικανότητα να βελτιώνει τον άνθρωπο και τις πράξεις του. Αρκεί να υπάρχει μηχανισμός κρίσης και αξιολόγησης της ώστε να επιτευχθούν τα παραπάνω.

· Τι σας δημιουργεί ανασφάλεια εάν έχετε ακόμη και τώρα : η κοινωνική και οικονομικοπολιτικη κατάσταση. Όχι μόνο της Ελλάδας. Γενικότερα.

· Τι είναι για σας επιτυχία : επιτυχία είναι να ξυπνάς το πρωί και να «τρέχεις» στην καθημερινότητα σου με όρεξη και ενθουσιασμό.

 

Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια στα μουσικά του ταξίδι!! 


Μπορείτε να τον δείτε και να τον ακούσετε στις σελίδες του !!







Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΣΑΣ
ΕΥΧΟΜΑΙ
ΚΑΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ
Ο
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΕ
ΕΙΡΗΝΗ
ΑΓΑΠΗ
ΚΑΙ
ΓΑΛΗΝΗ
ΣΕ
ΕΣΑΣ
ΚΑΙ
ΤΗΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΣΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts